Това прави избора й от ВСС почти сигурен Магистратите от Административен съд-Бургас

...
Това прави избора й от ВСС почти сигурен Магистратите от Административен съд-Бургас
Коментари Харесай

Даниела Драгнева е издигната единодушно от колегите си за шеф на Административен съд-Бургас

Това прави избора й от Висш съдебен съвет съвсем сигурен

Магистратите от Административен съд-Бургас издигнаха единомислещо своя номинация за нов началник на институцията – рядко употребен прийом. Припомняме, че през септември Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Причината е изтичащият през ноември мандат на сегашния началник Чавдар Димитров.

Последният има право да се кандидатира за още пет години на поста. Той обаче не е показал такова предпочитание макар апелите на сътрудниците си по информация на „ Флагман “.

За сметка на това, се е стигнало до цялостно единодушие на негово място да бъде препоръчана арбитър Даниела Драгнева. Кандидатурата й е импортирана от целия колектив на съда при започване на седмицата, като е прибавен и протокол от Общо заседание на институцията.

Това е рядко употребен метод за номиниране и евентуално цели блокирането на претендент, натрапен по подмолен метод от политикоолигархични ползи, на които, наподобява, често се подчинява и сегашният състав на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Консенсусът в Адм.съд-Бургас към Драгнева би сложил в доста мъчно състояние членовете на Висш съдебен съвет, които вероятно биха желали да стартират различен претендент за началник на съда. Обединението на съдиите към техен сътрудник и то на стадий номинация е извънредно мощен мотив той да бъде определен.

От протокола от Общото заседание на съда се вижда, че в поддръжка на Даниела Драгнева са се изказали нейните сътрудници Веселин Енчев и Марина Николова, с които тя работила дълги години в тройни сформира. Положително мнение е изразил и актуалният ръководител на Административния съд Чавдар Димитров.

Драгнева е в съда от самото му основаване през 2007 г . Завършила е приблизително обучение в Сливен и право в Бургаския свободен университет, както се вижда от приложената й автобиография.

Тя е взела участие и в цикъла лекции на АдмС-Бургас пред възпитаници по взаимната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ на Висш съдебен съвет и просветното министерство.

В множеството случаи в процедурите за избор на ръководители на съдилища претендентите се самоиздигат. Любопитно е дали ще се появи различен искащ да оглави бургаската институция. Това би трябвало да се разбере до края на седмицата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР